Compliance Manager–pomoć u organiziranju sigurnosti unutar Clouda

Microsoft je pokrenuo Service Trust Portal na kojem se nalaze informacije o sigurnosti vezanim za proizvode u Oblaku.

Bitan dio portala je i Upravitelj usklađenosti (Compliance manager), kontrolna ploča gdje možete pronaći pokazatelje napretka provedbe GDPR, ISO 27001 i ISO 270018 i mjesto gdje možete provjeriti status svoje usklađenosti kao i smjernice što i kako dalje u usklađenosti. Putem njega možete upravljati nadzorom i imati alate za izvještavanje spremne za reviziju.

06. compliance manager tool

Koristi procjene kao temelj za upravljanje aktivnostima usklađenosti. Procjene uključuju Cloud servise i jedan ili više standarda/pravila.

Procjene prikazuju status u realnom vremenu, kako onaj kojima upravlja Microsoft tako i onim kojima upravljate sami. Uz izvještaj dobivate i preporuku prema odgovarajućim standardima, da bi bili usklađeni ako već niste.

Putem kontrola možete dobiti pojedinosti o tome kako je implementirana svaka kontrola, kao i informacije o rezultatima testova na vašem okruženju.

07. compliance manager

U skladu sa testovima i rezultatima dobivate i preporučene radnje koje bi trebalo poduzeti da bi ispravili pronađeno ili uskladili svoje interne procedure sa preporukama.

Sve nabrojano je bitno zbog rezultata na kraju a to je izvještaj. Upravitelj usklađenosti generira izvješća koja sadrže pojedenosti o implementaciji i procjeni, zajedno sa vezana na datoteke. Napravljena su tako da mogu pružiti dovoljno informacija Upravi, revizorima i ostalim uključenima o sukladnosti unutar tvrtke.

I jedna napomena, Compliance Manager ne radi sa Internet Explorerom, što je vrlo interesantan pristup. Dolaskom Edge unutar Windows 10, Microsoft pomalo napušta priču sa Internet Explorerom. Ovo je diskretna najava toga.